Loonwerk VEEHOUDERIJ

oor de veehouderij voeren wij al jaren diverse werkzaamheden uit. Van bemesten, zaaien en land klaarmaken tot inkuilen van mais, gras en overige producten, waarbij wij ook voor kuiltoevoegingen kunnen zorgen. 

Maiszaaien

Voor het zaaien van mais gebruiken wij twee systemen:Voor het maiszaaien maken wij gebruik van onze Kuhn 8 rijige maiszaaier. Nieuw op deze machine is het toevoegen van physiostart. Physiostart is ter vervanging van maismap met als groot voordeel minder aanvoer van stikstof en fosfaat per ha. Uiteraard kunnen we ook nog maismap toevoegen. De combinatie wordt door RKT GPS in het rechte spoor gehouden.

 1. De Kuhn 8 rijige zaaimachine, voorzien van physiostarttoevoeging of de bekende maismapvoorziening
 2. De foliemaiszaaier. Deze zaaimachine legt over de gezaaide regels een laag biologisch afbreekbare folie om een broeikas effect te verkrijgen voor een betere start en daardoor een snellere oogstdatum te bewerkstelligen. Deze techniek is uniek in de regio.

Organische bemesting van vaste mest en drijfmest

Sleepslangbemesten
Voor het sleepslangbemesten maken wij als één van de eerste van Nederland en enige in Noord Holland gebruik van een aangepaste Vervaet Hydro Trike, voorzien van een bandendrukwisselsysteem en een luchtset. Onze bemestertank is voorzien van een Schuitemaker graslandbemester met een werkbreedte van 8.40 meter en spreidas. De tank is 20 m3 groot en uitgevoerd met een zuigarm, spreidas, luchtdrukwissel, turbovuller en een doseercomputer.

Tussentransport
Uiteraard kunnen wij ook het tussentransport verzorgen. Hiervoor maken wij gebruik van een 27 m3 tank op de carrier en een 20 m3 transporttank. 

Breedstrooier
Met de breedstrooier kunnen wij nauwkeurig vaste mest, kompost, gips en andere organische vaste meststoffen strooien.

Al deze werkzaamheden worden nauwkeurig uitgevoerd met RTK GPS.

Gras- en voederwinning

Voor de oogst van gras gebruiken we in ons bedrijf een aantal systemen.

 • Grashakselen
  1 New Holland FR700 hakselaars en 1 New Holland FR9050 hakselaar, voorzien van kuilverbeterapparatuur. Verder gebruiken wij silagewagens met doseerwalsen op brede banden, voorzien van aandrijving. Op de kuil gebruiken wij Volvo shovels met Holaras kuilverdelers
 • Opraapwagen
  Schuitemaker opraapwagens met kuilverbeteraarapparatuur en Volvo shovel met Holaras kuilverdeler
 • Grootpakpers
  New Holland 9080 grootpakpers en een Taarup wikkelaar. Ook hebben wij een pers voor kleine stro-en/of grasbaaltjes. Uiteraard kunnen wij het maaien, schudden en wiersen ook voor u verzorgen.
 • Maaien met Big-M2
  Met een werkbreedte van 9,7 meter en 360 pk motorvermogen kunnen wij met de Big-M2 ook bij zwaar gras een groot aantal hectares per uur aan. De Big-M2 staat op brede lagedruk banden om de grasmat te sparen.

 

 

 

 

 

 

Maisoogst

Voor de maïsoogst zetten wij onze New Holland FR700 hakselaar in, voorzien van 90 cm banden met luchtdrukwisselsysteem en 8 rijen onafhankelijk voorzetstuk, de aangedreven silagewagens van DeZeure en een Volvo shovel op de kuil.

Gewasverzorging

Voor de verwerking van gewasbeschermingsmiddelen hebben we een Hardi Navigator 3000 liter getrokken veldspuit in ons bezit. Deze 27 meter brede spuit kan voor gras en onbeteeld land worden uitgerust met 80 cm brede banden. Uiteraard zijn wij ook en het bezit van de benodigde spuitlicenties. 

Voor meer informatie over onze loonwerkzaamheden voor de veehouderij kunt u contact met ons opnemen.

 

POLAND BV

Zandweg 3-5
1738 DA Waarland

Telefoon:  0226-421493
Planning:  06-19887647
Werkplaats:  06-55864494

info@loonbedrijfpoland.nl